• May 1, 2024

De kracht van een vroedvrouw: waarom vroedvrouwen nog steeds een belangrijke rol spelen

Verloskundige Rotterdam

 

 

Onnodige ziekenhuisbevallingen en het op gang brengen van bevallingen zijn in onze samenleving heel gewoon. De waarde van verloskunde wordt echter niet door iedereen erkend. Verloskundigen die thuis voor vrouwen en hun baby's zorgen zijn verwaarloosd. Echter, met de opkomst van verloskundige opleidingen, betreden steeds meer verloskundigen het beroep. De verloskundige Rotterdam is een deskundige op het gebied van zwangerschap, bevalling en kraamzorg. Verloskundigen spelen een belangrijke rol in het leven van een vrouw, of ze nu een baby heeft of niet. Verloskundigen verlenen prenatale zorg en controleren voor de geboorte op mogelijke problemen die de foetus of de moeder kunnen schaden. Ze zorgen ook voor de moeder nadat haar baby is geboren, zodat ze zo snel mogelijk uit het ziekenhuis kan worden ontslagen om thuis voor haar kind te blijven zorgen.

De rol van de vroedvrouw in het leven van de vrouw

De verloskundige is de eerste zorgverlener die een vrouw bezoekt als ze besluit een kind te krijgen. Zij biedt de vrouw uitgebreide prenatale zorg en helpt haar veilig te bevallen. Nadat haar baby is geboren, begeleidt de verloskundige haar totdat zij volledig is hersteld en thuis voor zichzelf en haar baby kan zorgen.

De rol van de verloskundige in het leven van een vrouw begint al voordat zij zwanger is. Verloskundigen verlenen uitgebreide prenatale zorg aan vrouwen tijdens de zwangerschap, waaronder beoordelingen en onderzoeken, voedingsadviezen en prenatale screening op genetische en andere aandoeningen die aan de baby en haar kunnen worden doorgegeven.

Verloskundigen screenen en beheren ook de risico's van risicovolle zwangerschappen, zoals zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk en galblaasaandoeningen.

Prenatale zorg

De verloskundige is de eerste zorgverlener die een vrouw ziet als ze besluit een kind te krijgen. Verloskundigen bieden de zorg die vrouwen nodig hebben om veilig zwanger te worden, hun zwangerschap te voltooien en gezonde baby's ter wereld te brengen.

Verloskundigen begeleiden ook sommige risicovolle zwangerschappen en vrouwen met problemen tijdens de zwangerschap, zoals genetische aandoeningen die een vrouw bij zich kan dragen of stofwisselingsziekten die problemen kunnen veroorzaken voor haar en haar baby, zoals zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk, galblaasaandoeningen en andere aandoeningen.

Verloskundigen zijn opgeleid om vrouwen te beoordelen en te verzorgen die problemen hebben met het verwekken van hun eigen baby, inclusief vrouwen die seksueel misbruikt zijn, kanker of andere gezondheidsproblemen hebben, of problemen hebben met hun eileiders of eierstokken (voortplantingssysteem). Zij geven ook voorlichting over seksuele gezondheid en HIV-infectie tijdens de zwangerschap en terwijl een vrouw borstvoeding geeft.

De periode na de bevalling

Nadat een vrouw is bevallen van haar baby, waarschijnlijk in een ziekenhuis, is de verloskundige de eerste zorgverlener die ze ziet. De verloskundige zorgt ervoor dat de vrouw gezond en comfortabel is nadat haar baby is geboren, en ze wordt zo snel mogelijk uit het ziekenhuis ontslagen om thuis voor haar baby te blijven zorgen. Verloskundigen werken ook samen met de verloskundige van de vrouw om ondersteuning bij borstvoeding te regelen, medicijnen te beheren en andere gezondheidsdiensten aan te bieden, zoals vaccinaties en gezinsplanning.

Nadat een vrouw is bevallen, zal haar verloskundige haar een paar keer thuis bezoeken om te controleren of alles goed met haar gaat. Ze kan ook een paar vervolgbezoeken aan het ziekenhuis brengen om bloed af te staan of een verloskundige te bezoeken. De verloskundige controleert de groei, voeding en ontwikkeling van de baby totdat de baby 6 tot 12 maanden oud is. Op dat moment zal de verloskundige beoordelen of het kind klaar is voor dagopvang of school, of beide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *